Capul grupării de spărgători din Lupeni, arestat preventiv

Doi minori conduși de un recidivist de 22 de ani, toți din Lupeni, sunt autorii multor infracţiuni de furt calificat, toți fiind identificaţi în urma unei razii a poliţiştilor.

Anchetatorii au stabilit în urma cercetărilor că indivizii sunt autorii mai multor spargeri comise pe raza municipiului Lupeni, de unde au furat electronice și chiar un autoturism. Cei doi minori împreună cu recidivistul de 22 de ani sunt cercetați penal pentru furt calificat. În cazul tânărului major, polițiștii și procurorii au cerut arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Magistrații Judecătoriei Petroșani decis să-l trimită în arest pe Grosu Adrian-Bogdan, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, furt în scop de folosinţă şi furt calificat. Acesta le-a cerut judecătorilor să-l plaseze în arest la domiciliu pe durata cercetărilor, însă cererea i-a fost respinsă. Grosu a atacat decizia judecătorilor din Valea Jiului iar Tribunalul Hunedoara urmează să judece contestația acestuia. Poliţiştii au stabilit că suspecții au furat din mansarda unui garaj un televizor LCD, un monitor de calculator, un sistem audio  și o chitară acustică, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.000 de lei. Aceștia au reuşit să recupereze prejudiciul în acest caz.

” De asemenea, în noaptea de 06/07.04.2018, doi dintre cei vizaţi de anchetă, folosindu-se de o șurubelniță, au pătruns într-un autoturism parcat pe strada Gheorghe Șincai, din municipiul Lupeni, au încercat să îl pornească, spărgând bordul și încercând să lege firele contactului „pe direct”, însă, întrucât nu au reușit acest lucru, au împins mașina, cu intenția de a porni motorul. Tinerii au abandonat autoturismul pe strada Bucura (fără a sustrage bunuri din aceasta), de unde a fost recuperat de poliţişti”, mai precizează IPJ Hunedoara. Pe de altă parte, Grosu Adrian Bogdan a mai fost condamnat pentru infracțiuni asemănătoare și abia scăpase de un alt dosar în care a fost cercetat tot pentru furt.

[slideshow_deploy id=’17636′]