Educație artistică și etnografică în ”Școala Altfel” la Muzeul de Istorie Locală și Etnogafie din Brad

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Locală și Etnografie Brad și cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, vă invită să participați în perioada 24 – 27 aprilie 2018 la o serie de acțiuni destinate elevilor care desfășoară în respectiva perioadă activități în cadrul săptămânii „Școala altfel”, dar și publicului larg.

Astfel, la sediul instituției din municipiul Brad, situat pe strada Cloșca, numărul 4, vor putea fi vizitate expoziția etnografică intitulată „Ștergarul zărăndean”, cât și expoziția de pictură în ulei „Semne ancestrale în arta modernă”, cuprinzând lucrări realizate de artista Gabriela Dobre, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Totodată, vor fi organizate o serie de ateliere, conform următorului program:

  • 24 aprilie – Cum se obține șindrila? Demonstrație practică de prelucrare a lemnului și de obținere a șindrilei, susținută de meșterul Dorel Ștefan;
  • 25 aprilie – Cămașa buciumănească – modele, tehnici de lucru, materiale. Meșterul popular Victoria Bufnilă le va arăta celor interesați cum se coase o cămașă buciumănească;
  • 26 aprilie – Atelier de trageri cu arcul și de prezentare a armelor și tehnicilor de luptă ale dacilor, prezentate de Marcel Șerb.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »