Celebra statuetă ”Manneken Pis” din Bruxelles a fost îmbrăcată în… călușar

Astăzi, cu ocazia Zilei Costumului Popular Românesc, faimoasă statueta Manneken Pis, statueta simbol a Belgiei aflaă în centrul istoric al orașului Bruxelles a fost îmbrăcată în costumul românesc al călușarilor.

Evenimentul, care a avut loc încă de la primele ore ale dimineții, în prezența costumierului oficial al orașului, s-a bucurat de prezența unor înalte oficialități locale, de la primarul Bruxelles-ului, Philippe Close și până la Karine Lalieux, echevine de la Culture de la Ville de Bruxelles. La eveniment a participat și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero care, la rândul său, a îmbrpcat un costul popular românesc tradițional, din zona județului Hunedoara.

Câteva sute de oameni, de la localnici la turiști, inclusiv români aflați în Capitala Europei, au asistat la acest inedit eveniment.

 

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni s-a aflat astăzi la Bruxelles, unde a avut loc deschiderea oficială a programului ”100 pentru Centenar”, în cadrul căreia 100 de români de succes din întreaga lume vor fi premiați de MRP cu o medalie jubiliară în cadrul unor gale organziate în marile Capitale ale lumii, în cursul acestui an. Primii 10 laureați ai acestui proiect au fost premiați chiar astăzi de minstrul Natalia Intotero, în cadrul unei gale care a fost găzduită la sala de ceremonii a Primăriei din Bruxelles, în prezența primarului Philippe Close și altor oficialități din Belgia și România.

 

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)