Vrea să afle cine l-a interceptat

Dacă se va ajunge la o revizuire a dosarului de judecată și va avea câștig de cauză, fostul polițiști din Vulcan ar putea fi repus în funcție și despăgubit de statul român. Până la un proces mai este cale lungă, însă Sucilă a făcut primele demersuri.

„Cheia” unei revizuiri a dosarelor în care fostul polițist din Vulcan, Adrian Sucilă” a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă este legată de modul în care au fost făcute interceptările și de către cine. Sucilă a făcut o serie de demersuri către Serviciul Române de Informații, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și procurorul care a instrumentat dosarele penale. Acesta cere să afle dacă SRI l-a interceptat legal. „Aceste aspecte trebuiau să fie la dosar să poată fi contestate și atunci putem vorbi de un proces echitabil. Sunt convins că daca instanței îi era adus la cunoștință că SRI făcea interceptări nu mai admitea probele ca legal administrate. (…) SRI nu are calitatea de organ de cercetare penală iar implicarea sa sub orice forma în actul de urmărire penală atrage după sine obținerea unor probe prin mijloace ilegale”, susține Adrian Sucilă.

Fostul polițist s-a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, însă solicitarea a fost trimisă către procurorul care a instrumentat dosarul. Răspunsul a fost că informațiile sunt clasificate și nu pot fi divulgate, însă Sucilă consideră că răspunsul ridică și mai multe semne de întrebare. Nici SRI n-a răspuns adresei înainte de fostul polițist, în care cerea să i se facă dovada că probele adunate împotriva sa au fost obține prin metode legale. „Desigur lipsa acestor acte, apariția Deciziei 51 precum și protocolul declasificat ne îndreptățește să ne adresăm instanței de judecată care, la rândul său, să pună în vedere atât SRI cât și Parchetului să comunice cine a efectuat efectiv interceptările. După aceea putem vorbi de o revizuire, dar asta după ce avocatul Daniel Tomescu se va edifica, pentru că am încredere în ele sută la sută că va face tot posibilul pentru aflarea adevărului. Am încredere și în instanță, că nu va ignora aspectele deosebit de importante care de cele mai multe ori ciuntesc cariere, vieți, destine”, ne-a mai declarat Adrian Sucilă. Pe de altă parte, fostul angajat al MAI s-a adresat și Curții Europene a Drepturilor Omului, pentru că a considerat că nu a avut parte de un proces echitabil și a fost condamnat nevinovat.

[slideshow_deploy id=’27028′]