Sentință atacată la Curtea de Apel Alba Iulia

Patru conducători ai exploatării miniere au fost găsiți vinovați de tragedia din 2011. Toți au primit pedepse cu suspendare în urma unui proces care a durat mai bine de șase ani. Cinci mineri au decedat în urma tragicului accident de muncă petrecut în subteranul EM Uricani.

Unul dintre inculpați a atacat soluția Judecătoriei Petroșani, însă nici rudele minerilor nu sunt mulțumite de decizia instanței de fond. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia, iar părțile din dosar, urmașii victimelor cât și inculpații se află încă în perioada în care pot formula apel.

În tragedia de la EM Uricani și-au pierdut viața cinci mineri, iar ancheta a indicat patru persoane responsabile pentru producerea accidentului. Instanța de fond i-a condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă pe patru şefi ai exploatării.

Instanța a mai decis încetarea procesului penal pentru infracțiunile la sănătatea și securitatea în muncă pe motiv că s-au prescris.

Dacă și în urma apelului soluția va rămâne neschimbată, cei patru alături de Compania Națională a Huilei vor trebui să plătească despăgubiri în valoare de 900 mii lei.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »