Rămân după gratii

Tinerii din Vulcan și Lupeni au cutreierat țara și au dat spargere după spargere. Au fost condamnați la închisoare după ce au fost prinși în urma unei operațiuni speciale derulată de polițiști din mai multe județe.

Gruparea de hoți acționa după un plan bine pus la punct și nu dădea niciodată spargeri consecutive în aceeași localitate. După o „lovitură” își alegea altă zonă a țării astfel ca anchetatorilor să le fie îngreunată munca, însă în cele din urmă au căzut în plasa polițiștilor. D. Marius Sorin, 0. Vasile Liviu, N. Florin și T. Viorel Octavian, trei din Lupeni și unul din Vulcan, au fost judecați pentru furt calificat și fost condamnați de instanța de fond la pedepse de până în trei ani și jumătate, după ce au reușit să convingă o parte din victime să-i ierte. În urma medierii s-au angajat să le plătească despăgubiri de aproape 28 de mii de lei. Atât procurorii cât și condamnații au făcut apel iar completul superior a decis că condamnările sunt pe măsura faptelor. Astfel, magistrații Curții de Apel Pitești au respins apelurile ca nefondate, decizia fiind definitivă.

Gruparea formată din vulcăneni țintea țigările și băuturile comercializate în magazine, iar la o lovitură în Mioveni au reușit să fure de aproximativ 31.000 de lei. Au fost prinși după o ultimă „lovitură” dată în comuna Baru Mare.

[slideshow_deploy id=’27028′]