Condamnat pe procedura simplificată

Unul dintre indivizii săltați de ofițerii antidrog din Hunedoara și Mehedinți, chiar în timp ce își  împărțea drogurile cu amicii săi, a fost condamnat în baza acordului de recunoaștere.

 

Traficanții aveau un sistem bine pus la punct prin care introduceau drogurile în țară, iar când polițiștii de combatere a criminalității organizate din Alba au descins la ei, au descoperit substanțe interzise cu o valoare de peste 60 de mii de euro. Patru tineri au fost judecați pentru trafic de droguri, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinți, localitate unde s-a petrecut fapta.

Pentru că și-a recunoscut faptele, unul dintre indivizi a beneficiat de o pedeapsă mai blândă. Astfel, P. Romulus a primit 2 luni de închisoare, pentru infracţiunea de deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, pedeapsă care i-a fost amânată. Un alt suspect trimis în judecată în dosar a cerut judecătorilor să fie judecat în baza procedurii simplificate și urmează să i se pronunțe sentința.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au stabilit că indivizii ar fi primit, prin intermediul unei firme de curierat, un colet cu droguri de risc și mare risc, pe care intenționau să le valorifice unor consumatori din România. ” Urmare livrării coletului la destinație, inculpatul T. Mihai a transportat cantitatea mai sus menționată pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, întâlnindu-se pe o stradă din localitate cu inculpatul Dulamă Petrișor, aceștia fiind prinși în flagrant în timp ce deschideau coletul în cauză”, arată DIICOT.  Polițiștii au interceptat coletul și au confiscat două autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, o cutie cu cannabis, dar și semințe de cannabis.

[slideshow_deploy id=’24093′]