Hackerul care a spart conturile vedetelor a cerut liberarea condiționată

Marcel Lazăr Lehel, hackerul român care a spart conturile demnitarilor americani, a cerut să fie lăsat în libertate înainte de a-și executa în totalitate pedeapsa.

Cererea de liberare condiționată a fost depusă la Judecătoria Deva, însă a fost respinsă de magistrați. Hackerul care acționa sub pseudonimul Guccifer își va putea reînnoi solicitarea peste circa două săptămâni. Bărbatul își execută pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul Deva, după ce a făcut mai multe infracțiuni cibernetice, undele dintre ele stârnind scandaluri internaționale. Lehel a reușit să spargă site-ul fostului secretar de stat american Collin Powell și a accesat conversații desfășurate timp de ani de zile de pe contul de AOL al demnitarului. Totodată, arădeanul a ghicit parolele de la conturile Corinei Crețu și pe cele ale lui Powell, dar a atacat și conturile senatorului american Lista Murkowski, membrilor familiei Rockefeller, ai unor foști agenți ai FBI și Secret Sevice, dar și a fratelui lui Barbara Bush.

Acesta a spart și conturile de Yahoo și Gmail ale fostului șef al SRI, George Maior.

În România, hackerul Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat de Tribunalul București la şapte ani de închisoare cu executare. Pentru faptele sale a fost pedepsit cu închisoarea și în SUA, însă a fost trimis înapoi în România pentru a-și ispăși pedeasa dată instanțele de la noi. Dacă va fi eliberat în septembrie a.c., Guccifer ar urma să se întoarcă în SUA pentru a-și executa pedeapsa.

[slideshow_deploy id=’27126′]