Autorul dublului omor rămâne după gratii

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia i-au prelungit arestul preventiv și așteaptă mai multe rapoarte de expertiză pentru a putea soluționa apelul făcut de suspect. Prima instanță de jduecată l-a găsit vinovat de uciderea a două surori.

Ovidiu Dănuț Drîngă a fost condamnat la aproape 26 de ani de închisoare într-un dosar de omor calificat, două femei bătrâne fiind ucise de individ. Bărbatul a atacat soluția Tribunalului Hunedoara iar la Curtea de Apel Alba Iulia a cerut mai multe expertize în apărarea s-a. Instanța de judecată a trimis solicitări pentru efectuarea acestora iar de aproape opt luni de zile așteaptă rezultatele lor. În tot acest timp în care procesul bate pasul pe loc, Drîngă a stat în celula de arest și va rămâne închis cel puțin până spre finele lunii septembrie, după ce magistrații i-au prelungit măsura preventivă. Printre altele, bărbatul a cerut și o expertiză psihologică, dar și permisiunea ca avocatul său să poată vizualiza înregistrarea audierii din cursul urmăririi penale.

Dubla crimă comisă de Ovidiu Dănuț Drîngă a îngrozit Țara Hațegului. Individul a intrat în toiul nopții peste două bătrâne țintuite la pat și le-a bătut cu sălbăticie. Procurorii au stabilit că a tăbărât pe femei cu pumnii și picioarele până când nu au mai răsuflat, ca mai apoi să le fure economiile, adică 10.000 lei. Cu banii furați avea să-i cumpere cadouri concubinei, de ziua ei de naştere, respectiv un inel de logodnă, pentru că intenţiona să se căsătorească cu ea. A fost trimis în judecată în luna aprilie 2016 și după un an de zile de proces, magistrații Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 24 de ani închisoare şi 5  ani interzicerea unor drepturi. Judecătorii au adăugat un spor de 1 an şi 8 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 25 ani şi 8 luni închisoare.

[slideshow_deploy id=’20328′]