Urmărire ca în filme pe drumul către Transalpina

Polițiștii și-au golit încărcătoarele pistoalelor pentru a opri un șofer. Individul nu s-a lăsat intimidat de gloanțele agenților, astfel că oamenii legii au recurs la o operațiune demnă de filmele de acțiune. În timp ce rulau cu mașina, unul dintre ei a intrat în dubița suspectului. Fugarul era beat și circula fără permis.
 
Incidentul a avut loc imediat după miezul nopții, pe DN 7A, în zona comunei Malaia. Polițiștii au încercat să oprească autoutilitara care rula pe direcţia Brezoi-Voineasa, iar șoferul a simulat oprirea pe partea dreaptă, însă în dreptul polițiștilor a accelerat. Echipajul a trecut la urmărirea autoturismului în cauză pe DN7A, fiind utilizate permanent semnalele luminoase şi acustice. Șoferul a intrat cu viteză pe un drum forestier cu denivelări, foarte greu accesibil autoturismelor în încercarea de a scăpa. „Pentru oprirea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto s-a efectuat uz de armă în mod legal, fiind trase un număr de 16 cartuşe. Cu toate acestea, s-a reuşit cu dificultate oprirea acestui autovehicul, numai după pătrunderea unuia dintre poliţişti din carlingă în interiorul habitaclului pe uşa dreaptă spate, când auto se afla în rulare şi prin deschiderea din mers de către celălalt poliţist a portierei stânga faţă şi imobilizarea conducătorului auto care se împotrivea”, arată IPJ Vâlcea.
Polițiștii au stabilit că individul de 41 de ani nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice şi era băut bine. Poliţiştii i-au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.
[slideshow_deploy id=’27126′]