Alin Simota -trimis în judecată de DNA

Dosarul instrumentat de Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia a fost trimis instanței, fostul politician fiind acuzat de folosire de documente false care au avut ca urmare obţinerea pe nedrept de fonduri europene în forma participaţiei improprii.


”În cursul anului 2009, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de autoritate de management şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat „Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva – modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate”.
Pentru realizarea lucrărilor, CJ Hunedoara a organizat, în cursul aceluiaşi an, o licitaţie publică pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor şi de furnizare a produselor respective, fiind declarată câştigătoare societatea administrată de inculpaţii Panduru Natalia Mariana şi Simota Alin.

Pentru a crea aparenţa că societatea pe care o administrau îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, cei doi inculpaţi au ataşat la dosarul de participare la licitaţie mai multe documente false din care rezulta că aceasta nu figura cu datorii la bugetul de stat, aspect contrar situaţiei de fapt rezultată din documentele reale eliberate de autorităţile competente.

Dosarul licitaţiei conţinând documentele falsificate a fost depus de beneficiar la autoritatea contractantă, iar ca urmare a acestor demersuri, în cadrul proiectului, a fost decontată suma de 2.625.998 lei (inclusiv TVA) aferentă lucrărilor executate de societatea administrată de cei doi inculpaţi”, arată DNA.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a arătat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 2.582.629 lei, la care se adaugă dobânda legală aferentă, calculată până la data restituirii.
Totodată s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Simota Alin, dosarul fiind trimis Tribunalului Hunedoara .

[slideshow_deploy id=’18375′]