Spărgătorii de bancomate s-au ales cu noi acuzații

Trei indivizi, doi din Vulcan și unul din Bistrița, sunt deja judecați de o instanță din Oltenia, pentru furt calificat după ce au prădat mai multe bănci. Acum s-au ales cu un nou dosar penal, iar acuzațiile care li se aduc sunt mult mai grave. Cei trei vor ajunge în fața judecătorilor din Târgu Jiu, tot pentru că au spart bancomatele mai multor unități bancare de pe raza județului Gorj.

Aurel Stănescu zis „Diamant (60 de ani), Moise Țală (27 de ani), ambii din Vulcan, erau ajutați de Daniel Codreanu, un tânăr de 21 de ani din Bistrița, și au reușit să spargă cel puțin 13 automate bancare și au furat bani.

Aceștia au descoperit că aparatele sunt la fel de vulnerabile ca o banală încuietoare și se foloseau de o simplă șurubelniță, un patent și o sârmă îndoită la capăt. Procurorii spun că suspecții au forțat 13 bancomate din Craiova, Filiași, Sebeș, dar și de pe raza județului Gorj. Până în acest moment șapte unități bancare s-au declarat prejudiciate de grupare, însă șasele de a recupera din daune sunt extrem de mici.  Aurel Stănescu abia scăpase din pușcărie după ce a executat o parte din condamnarea de doi ani și jumătate pe care o primise tot pentru spargerea unor ATM-uri bancare din Petroșani. În urma periplului prin țară, cei trei indivizi au reușit să fure câteva mii de lei din bancomate.

[slideshow_deploy id=’13835′]