Avram Iancu nu se dă bătut!

Valul de frig care s-a abătut peste estul Europei îi îngreunează și mai mult misiunea de înota până la Istanbul. Unul dintre suporteri spune că i-a înghețat mâinile doar cât a făcut o fotografie. Temerarul din Petroșani a intrat în apă și-și continuă cursa.

Bibliotecarul Avram Iancu continuă cursa înot spre Istanbul, prin Marea Neagră, polisportivul din Petroşani fiind acum pe țărmul bulgăresc. Valul de frig care s-a abătut peste România și estul continentului îi fac misiunea și mai dificilă, dar temerarul nu se dă bătut. Avram Iancu recunoaște că trecere prin momente cumplite, suferă din cauza apei reci și a temperaturilor scăzute, însă încă mai rezistă. Joi a intrat iarăși în mare chiar dacă frigul pătrunzător îi pune probleme. De altfel, unul dintre suporterii bibliotecarului din Petroșani spunea că i-au înghețat mâinile doar cât a făcut o fotografie, încercând astfel să explice efortul supraomenesc făcut de Avram Iancu. Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării. Iancu şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, în jurul datei de 17 octombrie, cursa fiind dedicată Anului Centenar al Marii Uniri.

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic” anunța la debutul cursei. Avram Iancu a parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului trecut a înotat de la izvoarele Dunării și până la vârsarea în Marea Neagră, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.

[slideshow_deploy id=’24093′]