SIMULARE! Turistă blocată pe o stâncă de pe Cetatea Deva

Pompierii alpiniști ai ISU Hunedoara au salvat-o pe tânără. Totul a făcut parte dintr-un antrenament la Cetatea Deva desfășurat de militari.
 
Militarii au derulat un exercițiu care a presupus salvarea unei turiste rămasă izolată pe o stâncă după o escaladă ratată. Aplicația a fost una complexă și pericuolasă, însă a fost dusă la bun sfârșit de militari.
Alpiniștii pompieri au decis să realizeze aducerea la sol în siguranță a turistei prin coborâre asigurată pe corzi până la locul în care se afla victima. Aici au așezat-o pe tânără pe o targă cu ajutorul căreia au descins, pe corzi, până la baza stâncilor. (…) Alpiniștii s-au confruntat cu un perete abrupt și stâncos, căderi de pietre și vegatație abundentă pe segmentul final al traseului de evacuare a victimei„, informează ISU Hunedoara. Pompierii alpiniști din Deva au numeroase acțiuni de salvare, echipa participând la salvări ale turiștilor izolați pe stânci cât și la evacuări ale vizitatorilor Dealului Cetății din telegondola blocată în urma penelor de curent, mai precizează sursa citată.
M.G.
SURSA FOTO- ISU HUNEDOARA
[slideshow_deploy id=’13835′]