Șanse mici să avem căldură în sistem centralizat

Termocentrala Paroșeni și-a făcut reviziile și este pregătită din punct de vedere tehnic să înceapă producția și transportul agentului termic către beneficiarii sistemului centralizat de termoficare.

Locuitorii și instituțiile publice din Municipiul Petroșani vor putea beneficia de serviciul de termoficare prin intermediul autorității locale. Problema este că societatea de distribuție a intrat în faliment și până la concesionarea serviciului mai este cale lungă.

„Pentru realizarea cantității de energie termică, Grupul energetic nr. IV – 150MW și Cazanul de Apă Fierbinte sunt în stare tehnică corespunzătoare, livrarea agentului termic putând fi demarată de îndată, dacă ar exista un contract de concesiune a serviciilor de termoficare indiferent de prestatorul acestui serviciu”, anunță Biroul de presă al CEH.

Primăria Municipiului Petroșani a scos la licitație concesionarea serviciilor de distribuție a agentului termic. CEH-ul participă însă procedurile de atribuire s-ar putea încheia abia anul viitor. Totodată, alte probleme de ordin tehnic ce apar odată cu venirea frigului fac ca furnizarea căldurii în sistem centralizat să rămână incertă. „Deși pregătită să demareze în orice moment producerea și transportul agentului termic în vederea livrării acestuia, precizăm că, dacă nu va fi posibilă furnizarea acestuia în iarna 2018–2019, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA nu își asumă nici o responsabilitate, neputându-i-se imputa vreo culpă”, mai spun cei de la CEH.

[slideshow_deploy id=’27126′]