Rețeaua medicilor români din Germania s-a lansat în prezența ministrului Românilor de Pretutindeni

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) condusă de ministrul Natalia Elena Intotero a participat marți, 31 octombrie a.c. la reuniunea de lansare a Rețelei medicilor români din Germania.

„ Medicii români și personalul medical român din Germania, care zi de zi salvează vieți și își dedică energia, timpul și resursele în beneficiul oamenilor sunt un model pentru noi toți. Ministerul nostru susține și încurajează dezvoltarea rețelelor profesionale, de aceea ne bucurăm să vedem coeziunea și dorința de implicare a românilor din Germania și sperăm ca astfel de inițiative să fie preluate de cât mai mulți dintre românii noștri oriunde se află și de cât mai multe asociații”, a declarat Natalia-Elena Intotero.

Discuțiile din cadrul reuniunii s-au concentrat pe continuarea și multiplicarea proiectelor bilaterale existente între România și Germania în domeniul medical, pe stimularea şi sprijinirea creării de reţele socio-profesionale și pe valorificarea mai eficientă a potenţialului de competenţă al elitelor comunităţilor româneşti în cadrul reţelelor socio-profesionale (medici, It-iști, arhitecţi, jurişti, cadre universitare, cercetători, studenţi).

Alte puncte de interes pe agendă au vizat promovarea valorii de excelență a specialiștilor români din diferite domenii, pentru sprijinirea proiectelor acestora și dezvoltarea unor cooperări consolidate cu mediile profesionale și instituționale din România și Germania.

Ministrul Intotero a subliniat că MRP, alături de membrii Guvernului, lucrează la implementarea unor măsuri menite să încurajeze reîntoarcerea și reinserția profesională acasă.

Totodată, în cadrul vizitei de lucru din Republica Federală Germania din perioada 30-31 octombrie a.c., ministrul a avut o întrevedere cu Daniel Tietze, secretar de stat pentru integrare din Senatul Berlinului căruia demnitarul MRP i-a prezentat în detaliu proiectele proprii MRP, în special, Campania „Informare acasă!Siguranță în lume!”, precum și oportunitățile de finanțare nerambursabile oferite de Guvernul României prin intermediul ministerului. Cei doi oficiali au apreciat calitatea relațiilor bilaterale existente între cele două țări, precum și rolul important al comunității românești din teritoriu, care este bine integrată și care aduce plus valoare. Ambele părți au subliniat necesitatea intensificării dialogului și dezvoltarea unor inițiative prin care să fie realizate activități de schimb de bune practici româno-germane pe teme de interes comun.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)