Veşti bune pentru românii care vor locuinţă. Credite mai mari, din 2019, dacă îndeplineşti câteva condiţii

Veşti bune pentru românii care vor locuinţă. Credite mai mari, din 2019, dacă îndeplineşti câteva condiţii

Începând cu 1 ianuarie 2019, BNR va elimina un criteriu important în funcţie de care băncile calculează în acest moment valoarea creditului. Este o veste bună pentru milioane de familii. Doar că poate fi cu două tăişuri. Specialiştii vă sfătuiesc să nu vă îndatoraţi mai mult decât vă permit veniturile, pentru că d obânzile sunt în creştere.

Paradoxal, de la 1 ianuarie 2019, limitarea gradului de îndatorare nu îi va afecta pe românii care vor lua credite mai mari, scrie a1.ro. De exemplu, o familie cu doi copii, care ia acum un credit de 295.000 de lei va lua un credit mai mare cu 33.000 de lei. De ce? Pentru că BNR le lasă o portiţă băncilor. Şi anume: băncile comerciale nu vor mai scădea din venitul total toate chletuielile de subzistenţă pentru fiecare membru şi asta înseamnă că va rămâne un venit total mai mare şi implicit şi creditul va fi mai mare.

Limitarea gradului de îndatorare loveste in creditele de consum, pe care aproape oricine le-ar fi putut lua pentru electrocasnice, electronice, etc. La creditele imobiliare nu prea e mare diferenta. A fost limitat şi acolo gradul de indatorare la 40%, in momenul asta fiind, in medie, 50-55%.

romaniatv.net

[slideshow_deploy id=’13837′]