Supercompetiție sportivă în Parâng: întrecerea cu telescaunul

Sute de sportivi dar și de pasionați de alergatre montană ori pur și simplu oameni care vor să fie martori ai unei provocări sportive lansate de Toma Coconea, vor fi prezenți sâmbătă în stațiunea Parâng din Petroșani, unde se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului de alergare montană ”Run The Lift”.

Run The Lift este un concurs-eveniment de alergare montană organizat cu scopul promovării unui stil de viață sănătos și creșterii numărului de practicanți ai alergării în natură, în special a alergării montane. Concursul se va desfășura în zona telescaunului vechi din Stațiunea Parâng iar startul se va da de la baza telescaunului (cota 1070) în data de 10 noiembrie 2018 la ora 12:00.

Deși este o cursă scurtă, de doar doi kilometri și jumătate, aceasta este însă una foarte intensă, în care sportivii vor urca 615 metri diferență de nivel (de la cota 1070 la cota 1685) având și drept povocare întrecerea cu telescaunul. Practic, concurenții vor lua startul odată cu telescaunul și vr încerca să ajungă la linia de sosire înaintea acestuia”, explică Toma Coconea.

La ediția din 2017, trei dintre cei aproape 100 de participanți la cursă au reușit această performanță, cel mai bun alergător dovedindu-se a fi Viorel Palici, care a stabilit și primul record al competiției: 21 min 42 sec.

Ediția din acest an va fi una și mai puternică, iar organziatorii se așteaptă chiar ca recordul lui Viorel Palici să fie doborât. ”Suntem onorați să anunțăm un super line-up la Run The Lift 2018! Astfel, deja și-au anunțat participarea sportivi de top precum Tibi Ușeriu, Viorel Palici, Gyorgu Szabolcs Istvan, Ciprian Bălănescu, Florin Munteanu, Codrea Gheorghe Silip, Ingrid Mutter, Adriana Ploșniță, Criza Buzgan, Georgeta Manolache, care sunt unii dintre cei mai buni alergători montani din țară și care au acceptat provocarea de a se lua la întrecere cu telescaunul. O parte din ei l-au întrecut deja anul trecut, alții vin să își ia revanșa!”, spune Toma Coconea. Acesta a mai informat că înscrierile în competiție se vor mai putea face și în ziua concursului, până la ora 11,00 chiar la fața locului.

Concusul, organizat de Asociația Sportivă ”Toma Coconea” este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. Pentru câștigători este pus ”la bătaie” un fond de premiere total de 10.000 de lei.

Pentru buna organziare a competiției, administrația locală din Petroșani a alocat 5000 de lei de la bugetul local. În plus, consilierii au decis ca în ziua concursului, toți participanții și invitații să aibă acces gratuit la transportul cu telescaunul.

[slideshow_deploy id=’36590′]