METEO: Ninsori și temperaturi negative, de JOI. Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) arată că ninsorile își fac simțită prezența începând de joi, 15 noiembrie, la munte. În zilele următoare meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsori, iar temperaturile scad brusc în toată țara.

Ziua de joi va debuta cu ploaie la munte și valori termice între 5°C și  0°C. Vântul suflă cu putere în rafale de 29 km/h, iar cantitățile de apă care se strâng sunt însemnate – 4 L/m² ziua și  1 L/m² noaptea. La noapte sunt anunțate lapoviță și ninsori la munte.

Joi vremea se va răci ușor în partea vestică a teritoriului. Pe arii extinse în Moldova, Transilvania, Dobrogea și Muntenia vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte va ninge, conform prognozelor Vremea.ro. Cantitățile de apa vor fi reduse, doar în zonele montane și în sudul Munteniei urmând să se acumuleze până la 10 mm.

La munte vor continuă ninsorile și se va mai depune un strat subțire de zăpada. Unele ploi slabe izolate vor ajunge și în vestul țării, însă doar spre seară. Vântul va suflă moderat în nord-vestul extrem al țării și pe litoral, în timp ce în restul teritoriului acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime se vor situa în general între 5 și 10 grade în Transilvania și Maramureș, 10-15 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în Luncă Dunării), 8-13 grade în Muntenia și Dobrogea și 5-10 grade în Moldova.

Ziua de vineri va debuta cu atmosferă foarte rece și temperaturi negative. Valorile termice se încadrează între 2°C și  -5°C. Se oprește lapovița, ploile de asemenea se opresc. De sâmbătă, ninsorile cad atât ziua cât și noaptea.

Vineri vor mai cădea unele ploi slabe izolate doar în nordul Moldovei, în sudul Banatului și al Olteniei și pe litoral. Vântul va suflă tare în est și în sud-est (cu rafale de până la 60-70 de km/h pe litoral) și slab, cel mult slab până la moderat în restul țării. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 3 și 8 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 8-13 grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia și 5-10 grade în Dobrogea și în Moldova.

ziarulunirea.ro

[slideshow_deploy id=’13835′]