Până la 6 decembrie poți cere terenul aferent locuinței!

Modificări legislative importante. Legea 18 a fost modificată astfel încât cei care nu au titluri de proprietate pentru grădina aferentă casei, pentru terenul pe care se află casa, anexele casei pot să obțină aceste titluri de proprietate. Atenție! Primul pas este depunerea cererii, iar termenul limită de depunere este 6 decembrie 2018.

Legea 18 a fost modificată în sensul de a acorda titluri de proprietate pentru zona necooperativizată. Mă refer strict la partea de intravilan a acestei zone necooperativizate, respectiv terenul aferent locuințelor. Aici discutăm de tot ce înseamnă curte, grădină și tot ce are omul în jurul locuinței. Repet și accentuez, locuință. Din păcate, această lege nu face referire și la celelalte terenuri intravilane, mă refer la grădini unde nu există locuință pe teren.

Registrul agricol este o piesă de bază pentru întocmirea documentației pentru eliberarea titlului de proprietate, dar pe lângă Registrul agricol, mai este o altă serie de acte care trebuie prezentate. Primul pas pe care trebuie să-l facă cetățeanul, și pe această cale vreau să fac un apel și spre cetățeni și spre unitățile administrativ-teritoriale, respectiv spre primari ca președinți ai comisiilor locale de fond funciar, este de a depune aceste cereri.

Există un termen până la care se pot depune aceste cereri, termenul fiind 6 decembrie. Și dacă nu au încă toate piesele necesare, aici vorbim de o ridicare topografică, de o copie a Registrului agricol, de eventualele declarații de martori, eventuale acte de mână, fiecare ce are, în lege este prevăzut foarte clar ce trebuie să conțină această documentație, primul pas este această cerere care trebuie depusă în acest termen.

Deci, până-n 6 decembrie, cetățenii trebuie să depună la comisiile locale (primării n.r.) pentru comisia județeană aceste cereri de restituire a proprietății. Restituire a proprietății este un termen care poate nu e foarte corect în acest caz, pentru că cetățeanul nu a fost deposedat de această proprietate, ca în zonele colectivizate, dar această restituire nu se poate face decât în baza cererii. În momentul în care cererile vor ajunge la comisia județeană, ele trebuie să fie însoțite de celelalte acte necesare, a explicat Petru Lobonț, director executiv Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Șeful de la Cadastru a dat și un exemplu pentru toți cei interesați să obțină aceste titluri de proprietate pe terenuri.

Dacă avem casă, șură, anexe gospodărești, ce mai are omul în curte, și mai are încă o grădină, peste drum de această proprietate, acea grădină nu face obiectul discuției în cazul acesta, a spus Lobonț.

Așadar, este vorba despre grădina aferentă casei, terenul pe care se află casa și anexele locuinței. TERMEN LIMITĂ DEPUNERE CERERE 6 DECEMBRIE 2018.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)