Echipa ”Alpha Bit” Petroșani participă la finala ”First Tech Challenge România 2019”

Sala Polivalenta din București va gazdui, în perioada 22-24 martie 2019, competitia Națională de robotică intitulată ”First Tech Challenge România”. La această competiție vor participa peste 120 de echipaje de elevi pasionați de robotică din întreaga țară, care și-au câștigat acest drept în etapele zonale ale competiției.

Unul dintre echipajele participante la acest eveniment național care reunește cei mai buni pasionați de robotică și tehnologie din România, este echipajul ”Alpha Bit” format din 12 elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, coordonați de profesorii Daniela Ciontescu, Gabriella Muntean și Rolland Szedlacsek, mentorii acestui proiect.

Echipa ”Alpha Bit” va prezenta , în cadrul competiției naționale ”First Tech Challenge România” un robot multifuncțional despre care elevii pasionați de tehnologie, care l-au realizat cu efortul a zeci de ore de muncă, de studiu și de programare, spun că și-ar dori să ajungă, la un moment dat, chiar pe planeta Marte.

Pentru realizarea acestui robot, dar și pentru a putea participa la etapa de calificare la ”First Tech Challenge România” care a avut loc la Timișoara, echipa ”Alpha Bit” a avut nevoie de resurse financiare semnificative, care au fost asigurate de părinți dar și de sponsori generoși care au răspuns solicitărilor primite de la membri acestei echipe.

Tot resursele financiare au fost cel mai important hop pe care l-au avut de trecut elevii de la ”Teoretic” pentru a putea fi prezenți la etapa finală a competiției ”First Tech Challenge România”, care va avea loc la finele acestei săptămâni la Sala Polivalentă din Capitală. Din fericire, cu ajutorul sponsorilor, dar și cu sprijinul administrației locale de la Petroșani, au fost strânși banii necesari, astfel încât Valea Jiului va fi reprezentată în finala celui mai important concurs de robotică din România, de către echipa Alpha Bit de la Petroșani.

În acest scop, Consiliul local Petroșani a aprobat, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, finanțarea deplasării la București a echipei ”Alpha Bit”, alocând suma de 3000 de lei de la bugetul local. ”Mă bucur că putem susține astfel de proiecte, ale unor tineri din comunitatea noastră, pasionați de tehnologia viitorului, de robotică și de creație în acest domeniu din ce în ce mai important din viața oamenilor. Le dorim succes în competiția de la București, unde vor fi prezenți toți componenții echipei Alpha Bit de la Colegiul Național Mihai Eminescu, așa cum și-au dorit și așa cum merită”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.