Echipa ”WAFY” Petrila la Campionatul național ”Robotics Championship – BRD FIRST Tech Challenge Romania”

Echipa de robotică a Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, RO 063 WAFY, se află între cele peste 120 echipe de robotică, unde peste 2000 de elevi de liceu, se vor lupta pentru a câștiga ”Robotics Championship – BRD FIRST Tech Challenge Romania”, competiție care se desfășoară între 22 – 24 martie 2019 la Sala Polivalentă din București, întreceri care pot duce la calificarea pentru Campionatul Mondial din Statele Unite.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, a dat curs solicitării Echipei WAFY și a propus Consiliului Local al orașului Petrila un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat alocarea unui sprijin financiar în valoare de 6000 de lei, în vederea participării echipei WAFY la Campionatul Național de Robotică.

”Este o mândrie pentru orașul Petrila să avem acești tineri minunați implicați în competiții importante la nivel național și internațional. Merită din plin sprijinul nostru și îi felicit pentru performanțele deosebite la care au ajuns. Le urez succes elevilor din echipa WAFY a Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, știind că nu este ușor într-o întrecere în care sunt implicați peste 2000 de elevi. Vă așteptăm acasă cu rezultate deosebite” – a transmis primarul Vasile Jurca.

Echipa WAFY din Petrila a participat la competiție și anul trecut. Juriul le-a acordat premiul ”Nație prin educație”, pentru că tinerii au învățat singuri tot ce trebuie să știe despre roboți, de la programarea lor, la construcție și au reușit să mobilizeze în jurul robotului RO 063 WAFY întreaga comunitate.

Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au fost și încă ne sunt alături pentru ca elevii noștri deosebiți să se poată afirma atât pe plan național cât și internațional. Acest lucru a fost posibil datorită sponsorilor și aș dori să îi enumăr: Kiss FM, Insemex, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, domnul primar Vasilica Jurca, Simausrom, Electromax, Asociația Planeta Petrila, domnul Mihai Danciu, Fotografii Adrian Petre Gavrilă și Dan Gavrilă, Clubul Copiilor Petrila, Laboratorul Plasmatic Petrila, doamna Valerica Huniade din Hațeg iar pentru faza națională s-au alăturat Consiliul Local Petrila, Diacom și La doi pași”, a spus mentorul echipei, profesor Nicoleta Cîndea.

Competiția de la Sala Polivalentă, ”Robotics Championship – BRD FIRST Tech Challenge Romania”, va fi onorată cu prezența domnului Kip Thorne, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2017.