Ministrul Turismului recomandă Rezervația de zimbri de la Hațeg

Rezervaţia de zimbri din Pădurea Hațegului, un obiectiv turistic unic în România, a primit astăzi cuvenite aprecieri chiar din partea ministrului Turismului, Bogdan Trif care a făcut aici un scurt popas.

Ministerul Turismului a postat pe pagina sa oficială concluziile ministrului Turismului după vizita făcută în rezervația din Pădurea Slivuț, arătând că la doar 4 kilometri de orașul Hațeg se află una dintre cele mai frumoase rezervații din România deschisă vizitatorilor, aici fiind unul dintre puţinele locuri unde vizitatorii pot vedea zimbri în mediu natural. „Astăzi sunt la Hațeg și pot spune încă o dată că România este o țara care poate oferi turiștilor experiențe unice. Este o plăcere să poți observa de aproape zimbri într-o rezervație naturală și să poți să afli atât de multe lucruri despre istoria locurilor acestora. Recomand tuturor celor care vor să descopere încă o zonă frumoasă din țara noastră să vină la Rezervația de Zimbri din Hațeg”, a spus Bogdan Trif, Ministrul Turismului.

Rezervaţia de Zimbri Silvuţ-Haţeg, numită după pădurea și județul în care se află a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiţi Podarec și Polonka au fost aduşi în România din Polonia. Astăzi, rezervaţia găzduieşte 7 zimbri, aici fiind de altfel este primul loc din România unde zimbrii au reapărut în țara noastră după ce au dispărut în secolul al XVIII-lea, ultimul exemplar din sălbăticie fiind ucis în Transilvania în 1790.

De-a lungul anilor, un total de 47 de pui s-a născut la Rezervaţia Silvuţ-Haţeg, dar unii dintre ei au fost trimiși în alte părți ale țării în care au fost fondate rezervaţii. În prezent, au mai rămas doar în jur de 3.000 de zimbri în întreaga lume.