Premierul Viorica Dăncilă, vizită la obiectivele de investiții din județul Hunedoara

Principalele puncte de interes de pe agenda vizitei întreprinse de Primul Ministru al României în județul Hunedoara au fost, în cursul zilei de astăzi, două dintre cele mai importante unități medicale din Hunedoara și Deva.

La Hunedoara, prima localitate aflată pe agenda vizitei premierului în județul Hunedoara, delegația guvernamentală a fost prezentă la Spitalul Municipal ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara, unitate care a semnat recent un important proiect cu finanțare europeană pentru modernizare și dotare. Împreună cu Primul Ministru Viorica Dăncilă, aici au fost prezenți și ministrul Sănătății – Sorina Pintea, ministrul Muncii – Marius Budăi, ministrul Finanțelor – Eugen Teodorovici, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene, de la primarul Hunedoarei – Dan Bobouțanu, președintele Consiliului Județean Hunedoara – Mircea Flaviu Bobora, prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Fabius Kiszely precum și parlamentarii hunedoreni Laurențiu Nistor, Natalia Intotero, Ilie Toma și Viorel Sălan. 

”Sănătatea este o prioritate la nivel național, de aceea în acest an Guvernul a alocat cele mai multe fonduri pentru acest domeniu. Am vizitat la Hunedoara împreună cu doamna Prim Ministru, cu ministrul Sănătății și ceilalți demnitari, secțiile modernizate pe fonduri de la bugetul de stat, precum și UPU, care urmează să intre, de asemenea, în reabilitare. Suntem conștienți de faptul că, dincolo de salariile medicilor, care au ajuns deja la nivelul grilei din 2022, trebuie să asigurăm infrastructura necesară. Tocmai de aceea, investițiile în Sănătate sunt o prioritate în acest an. Indiferent de fondurile alocate, medicii români și-au făcut mereu datoria, iar despre medicii români se vorbește la superlativ. Noi încercăm să îi ținem acasă și ne străduim să creăm cele mai bune condiții. Felicitări tuturor acestor oameni minunați pentru tot ceea ce fac!”, a declarat deputatul hunedorean Natalia Intotero.

Tot la Hunedoara, delegația guvernamentală a vizitat Castelul Corvinilor, un important obiectiv turistic al României care urmează să fie reabilitat cu fonduri europene, dar și noua arteră pietonală a orașului, modernizată în urma unui proiect derulat de administrația locală cu finanțare în cadrul PNDL, program derulat de Guvernul României.

Următoarea etapă a vizitei guvernamentale în județul Hunedoara a avut loc în municipiul Deva, la Spitalul Județean de Urgență, unde reprezentanților Guvernului le-au fost prezentate secțiile renovate, dar și cele care urmează să intre în proces de modernizare, cu finanțare din fonduri europene și guvernamentale accesate de Consiliul județean Hunedoara.

Programul primei zile din cele două programate pentru vizita în județul Hunedoara a delegației guvernamentale s-a încheiat în municipiul Brad. Aici, Primul Ministru a avut o întrevedere cu autoritățile locale și județene, precum și cu reprezentanții firmei care lucrează la investiția magistralei de introducere a gazului metan în municipiul Brad, un obiectiv executat cu fonduri guvernamentale.

”Anul 2018 a fost anul în care am vrut să ridicăm nivelul de trai al românilor și vrem ca anul 2019 să fie un an al investițiilor, nu numai declarativ, ci vizibil în fiecare colț al României. Am văzut astăzi o parte dintre investițiile care se derulează în județul Hunedoara și vom avea o serie de întâlniri și cu factorii locali pentru a vedea care sunt necesitățile, problemele din județ, astfel încât să putem răspunde tuturor provocărilor care există la nivelul acestui județ”, a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Programul delegației guvernamentale conduse de Primul Ministru Viorica Dăncilă în județul Hunedoara continuă și duminică, 5 mai, când aceștia vor fi oaspeți ai Văii Jiului, în program fiind deja anunțate o întâlnire cu cetățenii din municipiul Lupeni, la sediul organizației locale PSD, dar și participarea la nedeile tradiționale de la Paroșeni și Câmpu lui Neag.