Poşta Română AVERTIZEAZĂ: “Orice tip de concurs cu premii care rulează în mediul online este scam”

Compania Naţională “Poşta Română” (CNPR) avertizează că nu derulează, în prezent, nicio campanie cu acordare de premii constând în telefoane de ultimă generaţie, precizează operatorul naţional de servicii poştale.

Marţi, Centrul Naţional de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică – CERT-RO, a sesizat pe pagina oficială de Facebook, că un nou atac de tip scam vizează clienţi care utilizează servicii oferite de Poşta Română.

„În urma apariţiei, în câteva publicaţii online, a unor materiale cu privire la faptul că mai mulţi utilizatori de servicii mobile au primit mesaje conform cărora ar fi câştigătorii unui telefon de ultimă generaţie, respectiv i-Phone XS sau Samsung S10, după caz, din partea Poştei Române, menţionăm că în acest moment compania nu derulează niciun fel de concurs. De asemenea, orice tip de concurs cu premii care rulează în mediul online este scam, iar compania nu răspunde de răspândirea acestor informaţii false, în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv”, a informat Poşta Român, precizând că singurele informaţii reale despre Poşta Română se regăsesc pe site-ul oficial al companiei (www.posta-romana.ro) şi pe pagina oficială de Facebook

 Sursa: adevarul.ro