Valea Jiului prezentă la Jocurile Europene de la Minsk 2019, prin Beatrice Miklos

În perioada 21-30 iunie 2019, în Belarus, la Minsk urmează să se desfășoare a doua ediție a Jocurilor Europene, competiție sportivă ce reunește sportivi ai disciplinelor olimpice din toate țările europene.

România participă la acest eveniment cu o delegație formată din 123 de sportivi care vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline sportive din program, respectiv: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică – artistică, aerobică și ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere și greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul.

Remarcabil este faptul că din lotul olimpic al României face parte și o tânără sportivă din Valea Jiului. Este vorba despre Beatrice Miklos din Vulcan care va reprezenta România în concursul de tir cu arcul. Beatrice Miklos, componentă a secției de tir cu arcul de la Aninoasa a CSM Deva a reușit, la doar 16 ani, performanța de a obține calificarea la Jocurile Europene de la Minsk, unde va reprezenta România alături de antrenorul său Viorel Habian, care este de altfel și antrenorul lotului național de tir cu arcul al României.

Festivitatea de deschidere a J.E. 2019 de la Minsk va avea loc vineri, 21 iunie 2019, zi în care debutează în competiție și Beatrice Miklos, căreia îi dorim succes și-i ținem, ci toții, pumnii strânși cu gândul la o medalie.

La precedenta ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc în 2015 la Baku (Azerbaidjan), echipa Olimpică a României a cucerit 12 medalii – trei de aur, cinci de argint, patru de bronz.