Gala de operă, la început de iulie, la Palatul Cultural din Lupeni

Palatul Cultural din municipiul Lupeni va fi gazdă a unui eveniment cultural de excepție, cuprins în ediția din acest an a Festivalului ”Hunedoara lirică” organizat de Consiliul județean Hunedoara și Teatrul de Artă din Deva.

Astfel, potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, iubitorii de muzică clasică din municipiul Lupeni dar și din întreaga Vale a Jiului vor putea participa aici, gratuit, la Gala de Operă organizată în cadrul Festivalului Hunedoara Lirică, ediţia a 3-a. ”În cadrul Galei de Operă iubitorii acestui gen muzical vor putea asculta lucrări din creația de operă a compozitorilor Giuseppe Verdi și Giacomo Puccini, într-o producție de excepție cu participarea extraordinară a orchestrei, corului, baletului și soliștilor Operei de Stat din orașul Ruse (Bulgaria), sub bagheta dirijorului Sunai Muratov”, informează primarul Lucian Resmeriță.â

Participarea la aceste eveniment cultural este pe bază de invitaţii, care pot fi ridicate de cei interesați de la Palatul Cultural, în limita locurilor disponibile în sala de spectacol.

Festivalul Cultural ”Hunedoara Lirica” aflat la ediția a III-a programează și alte spectacole și concerte de muzică clasică. Acestea vor avea loc la Deva, Hunedoara și Petroșani.