Proiectul pentru introducerea apei potabile în zona turistică Pasul Vîlcan a intrat în etapa de licitație

Proiectul de introducere a apei potabile în zona turistică Pasul Vîlcan intră în linie dreaptă după ce, operatorul de apă din Valea Jiului a scos la licitație lucrările de execuție a lucrării.

Astfel, în 11 iulie, SC Apa Serv Valea Jiului SA a încărcat în Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice (SICAP) caietul de sarcini pentru execuția proiectului „Alimentare cu apă potabilă zona turistică Pasul Vîlcan”.

Decizia CJ Hunedoara de a finanța extinderea rețelei de apă potabilă și în Pasul Vîlcan a fost luată în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este alimentat cu apă netratată.

„Fapte, nu vorbe! Ne-am ținut de cuvânt și, așa cum am promis, licitația a fost demarată înainte de data de 15 iulie. Implicarea în dezvoltarea turismului din Valea Jiului nu se face prin vorbe, ci prin fapte! De aceea Consiliul Județean Hunedoara susține aceste proiecte și se implică pentru ca implementarea lor să dezvolte zona, Pasul Vîlcan fiind un obiectiv cu un potențial uriaș”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km. Vor fi amenajate două cămine de rupere presiune, un rezervor de înmagazinare (capacitate de 100 mc) echipat cu microstație de clorinare, două cămine regulatoare de presiune pe rețeaua de distribuție și cinci hidranți de stingere a incendiilor.

Valoarea rezultată din devizul general este de 1.826.441,19 lei (cu TVA), iar sursele de finanțare sunt: Consiliul Județean Hunedoara (1.542.828,41 lei), SC Apa Serv Valea Jiului SA (241.464,31 lei) și dividentele ce revin UAT Vulcan din activitatea operatorului de apă (42.148,47 lei).

Durata de realizare a investiției este de 12 luni.