Rezultate frumoase ale reprezentanților județului Hunedoara la Olimpiada Națională de Artă Populară.

În perioada 24-28 iulie 2019, în ambianța de excepție a Complexului Național Muzeal Astra din Sibiu s-a desfășurat cea de-a XXIV-a ediție a etapei naționale din cadrul Olimpiadei ”Meșteșuguri artistice tradiționale”, eveniment organizat sub egida Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și Muzeului Astra din Sibiu.

La acest eveniment, care a reunit copii talentați și pasionați de meșteșugurile tradiționale românești, au participat și elevi ai Clubului Copiilor din Petrila și Palatului Copiilor din Deva, împreună cu profesorul  coordonator Radu Chința.

Acesta ne-a informat că, deși aflate la prima lor participare la un astfel de eveniment, elevele secției de artă plastică de la Clubul Copiilor din Petrila, respectiv de la Palatul Copiilor din Deva au obținut rezultate frumoase la Olimpiada Națională de Artă Populară. Astfel, Mihaela Aurora Forgaș din Petrila (coordonator prof. Radu Chința) a obținut o Mențiune la categoria de concurs ”Confecționat păpuși”, în timp ce Roxana Maria Cioacă din Deva (coordonator prof. Luana Ciuhart) s-a clasat pe locul al II-lea la categoria de concurs ”Pictat icoane pe sticlă”.

”Reprezentantele județului Hunedoara la etapa națională a Olimpiadei de Artă Populară, deși aflate la prima participare a lor la o astfel de competiție educativă, ne-au reprezentat cu cinste, obținând un premiu II și o mențiune. Le felicit și le doresc succes în continuare în pasiunea lor pentru artă și pentru arta tradițională în mod special. De asemenea, Mulțumim muzeului Astra din Sibiu pentru faptul că ne-a facilitat o prețioasă legătură cu elita meșterilor populari din România”, ne-a declarat prof. Radu Chința, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Valea Jiului.