Teme de interes pe agenda publică a Organizației județene PSD Hunedoara, pentru luna august

O serie de evenimente de actualitate dar noutăți din viața politică, din administrația locală și din economie au fost subiectele abordate de conducerea Organizației județene a PSD Hunedoara în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 8 august la sediul social-democraților hunedoreni.

La întâlnirea cu ziariştii, conducerea PSD Hunedoara a fost reprezentată de deputatul Laurenţiu Nistor – președintele PSD Hunedoara, de Mircea Bobora – preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, de senatorul Viorel Sălan și de Costel Avram – administratorul public al județului Hunedoara, şi de mine.

Cu acest prilej au fost prezentate realizările Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte investiţiile, proiectele de infrastructură rutieră, atragerea de fonduri europene şi proiecte finanţate prin PNDL. Președintele CJH, Mircea Bobora a trecut în revistă toate aceste proiecte de investiții și stadiul de implementare al acestora, subliniind faptul că județul Hunedoara a beneficiat, din 2016 până în prezent, de cele mai mari atrageri de fonduri din ultimii 30 de ani.


Senatorul Viorel Sălan a detaliat, în contextul dezbaterilor publice generate de tragedia de la Caracal, rezultatele obţinut la nivel local după înfiinţarea, în februarie 2014, a Centrului Integrat de Intervenţie de Urgenţă. În același timp, acesta a prezentat și noul proiect legislativ al MAI care introduce schimbări deosebit de importante pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru localizarea acestora, posibilitatea utilizării unor mijloace și metode de localizare, specifice până în prezent doar procesului penal, pentru găsirea unei persoane dispărute aflate într-o situație de vulnerabilitate. Proiectul este în prezent în dezbatere publică şi urmează să fie depus la Parlament. 

Pentru că luna august și începutul lunii septembrie constituie pentru toate organizațiile locale ale PSD Hunedoara ”luna alegerilor”, preşedintele Laurenţiu Nistor a prezentat succint stadiul desfăşurării acestor alegeri interne, care vor culmina în septembrie cu alegerea noilor lideri ai Organizației județene a Partidului Social Democrat.