Festivalul Plăcintelor Pădurenești, ediția I

La Poiana Răchițelii (com. Cerbăl) este în desfășurare prima ediție a Festivalului Plăcintelor Pădurenești. Este de fapt, un regal al tradițiilor și obiceiurilor din zonă, acompaniat de gastronomia locală, în care un loc central îl ocupă plăcintele.

Consiliul Județean Hunedoara a susținut acest proiect de promovare a comunei și a întregului ținut al pădurenilor printr-o finanțare acordată în baza Legii nr. 350.

La sărbătoarea, care a început încă din după-amiaza zilei de 10 august au luat parte deja câteva mii de persoane: localnici și curioși veniți din alte zone ale județului Hunedoara sau chiar din țară.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, și administratorul public Costel Avram i-au fost alături primarului din comuna Cerbăl, Mircea Costa, gazda evenimentului. La festival au mai fost prezenți consilierii județeni Ancuța-Elena Suciu, Doinița-Maria Bălănesc, Rodica Dimulescu, Eduard Felciuc, Mircea Popa, deputații Laurențiu Nistor și Ilie Toma, prefectul județului Fabius-Tiberiu Kiszely.

La reușita evenimentului au mai contribuit Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara, împreună cu producătorii locali de produse tradiționale, precum și o serie de interpreți de muzică populară apreciați de pădureni.