Marele Patriot român Avram Iancu omagiat la Serbările Naționale de la Țebea

O nouă ediție a Serbărilor Naționale de la Țebea, dedicate memoriei marelui patriot român Avram Iancu va avea loc duminică, 8 septembrie 2019. Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, împreună cu Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Televiziunea Română şi Primăria Baia de Criş.

Serbările Naționale de la Țebea vor debuta, în mod tradițional cu slujba religioasă, evocarea istorică a personalității lui Avram Iancu, ceremonia depunerii de coroane și defilarea Gărzii de Onoare, toate acestea fiind programate pentru data de 8 septembrie 2019, cu îăncepere de la ora 10,30 în incinta Complexului Istoric din localitatea Țebea. La eveniment sunt așteptate să participe și personalități marcante ale scenei politice, sociale, administrative și economice din România, de la Președintele României și Primul Ministru, până la parlamentari, primari, lideri de formațiuni politice, cadre militare ș.a.m.d.

Pentru public, organizatorii au pregătit și un regal folcloric realizat de producătorul TVR Elise Stan și prezentat de Iuliana Tudor, spectacol care va fi transmis în direct, începând cu ora 14,00 de Televiziunea Română. Pe scena Serbărilor Naționale de la Țebea vor urca anul acesta soliști îndrăgiți ai muzicii populare românești, precum: Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu, Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș, Mariana Anghel, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean, Ovidiu Olari, Gheorghe Călțun Brancu, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Maria Coman, Petrică Pașca, Ionel Coza, Pera Bulz, Adriana Anghel și Tudor-micul patriot. De asemenea, în concert vor evolua Grupul folcloric ”Iza” din Maramureș, Grupul folcloric ”Voievozii Munților” din Covasna,  Ansamblul folcloric profesionist ”Drăgan Muntean” din județul Hunedoara.