Investițiile Consiliului Județean Hunedoara în Valea Jiului sunt în grafic

Miercuri, 4 septembrie 2019, Administratorul Public al Județului Hunedoara, domnul Costel Avram, a susținut, la Petroșani, o conferință de presă în care a prezentat stadiul proiectelor pe care Consiliul Județean Hunedoara le implementează în această zonă.


Prima veste bună este legată de demararea lucrărilor la amenajarea sensului giratoriu care va facilita accesul rutier spre și dinspre orașul Petrila, la intersecția DN 66 cu strada Dealului din Municipiul Petroșani. Astfel, lucrările vor începe luni, 9 septembrie 2019.
Această investiție este necesară pentru decongestionarea traficului la schimbarea direcției de mers din intersecție, fluidizarea circulației auto și pietonale, dar mai ales pentru scăderea riscului de accidente rutiere. Valoarea totală a proiectului este de 700 de mii de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul CJ Hunedoara.
În ceea ce privește stadiul lucrărilor la modernizarea DJ 709F din masivul Parâng, administratorul public al județului s-a declarat optimist, după ce a constatat că execuția avansează. „Lucrările la drum avansează și cred că, în acest an, va fi turnat un prim strat de asfalt. Cert este că tot ceea ce am promis, vom realiza, iar faptele vor vorbi”, a declarat Costel Avram.
Proiectul de modernizare a DJ 709F, pe tronsonul cuprins între km 6+600 – km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Administrația județeană va finanța din fonduri proprii lucrările de modernizare pe sectorul cuprins între km 10+352 și km 12+600.
Domnul Costel Avram a mai anunțat că a fost deja scos la licitație proiectul de modernizare a DJ 672 C: limită jud. Gorj – Valea de Pești – DN 66 A (pe sectorul de 5,2 km) și că, se fac pași importanți pentru atribuirea contractului care vizează introducerea apei în zona turistică Pasul Vîlcan.
Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km. Valoarea rezultată din devizul general este de 1,8 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul județului, al SC Apa Serv Valea Jiului SA precum și din dividentele din activitatea operatorului regional de apă și canal ce revin UAT Vulcan.