Siguranța pacienților – o prioritate pentru administrația județului Hunedoara

Astăzi, 17 septembrie, este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Siguranța pacienților reprezintă o problemă importantă de sănătate publică la nivel global. În România, există deja norme legale corespunzătoare, standarde și proceduri privind siguranța pacienților acestea fiind obligatorii pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății.

Dincolo de norme și reguli, trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură organizațională a siguranței pacienților și pentru îmbunătățirea calității îngrijirii medicale.

În acest sens, Spitalul Județean de Urgență din Deva este beneficiarul unui program de reparații capitale în valoare de peste 100 de milioane de lei, finanțat de Guvernul României prin Ministerul Sănătății. În cadrul acestui program, a fost construit și dat în folosință un nou corp de clădire, blocul alimentar a fost reabilitat complet și utilat, iar secțiile existente sunt modernizate și dotate cu aparatură medicală modernă. În prezent, se află în lucru noile secții de PediatrieCardiologie și Chirurgie vasculară.

De asemenea, Consiliul Județean Hunedoara a atras fonduri europene pentru:
➡️ modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (6,8 milioane lei);
➡️ modernizarea și dotarea laboratorului de radiologie și imagistică medicală, laboratorului de medicină nucleară, extinderea cabinetului de pediatrie în cadrul Ambulatoriului de specialitate (10,6 milioane lei);
➡️ asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu (5,7 milioane lei);
➡️ îmbunătățirea accesului populației din județul Hunedoara la servicii medicale de urgență (10,4 milioane lei).

Printr-un contract încheiat de Ministerul Sănătății 🇹🇩 cu Banca Mondială, SJU Deva va fi dotat în această toamnă cu un aparat RMN. Spațiul în care va funcționa se află în plină campanie de amenajare.

De asemenea, va fi construit un imobil în care va funcționa secția de Radioterapie.

Din fonduri proprii, CJ Hunedoara finanțează și lucrări de modernizare la Baia Sărată, dar și achiziția de echipamente medicale.

Sănătatea populației și asigurarea serviciilor medicale de înaltă calitate, în condiții de siguranță pentru pacienți, sunt prioritare pentru conducerea Consiliului Județean Hunedoara.