Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice – petrecere organizată de Casa Pensionarilor Lonea

Peste 200 de pensionari, membri ai Asociației Pensionarilor pentru Ajutor de Deces Petrila-Lonea au participat marți, 1 octombrie 2019, la petrecerea organizată în cinstea lor, cu ocazia ”Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”.

 

Asociația Pensionarilor de la Lonea a dorit astfel să aducă un strop de zâmbet și de bucurie pe fețele membrilor activi, iar participarea atât de numeroasă a demonstrat că truda lor nu a fost în zadar. Gazdele s-au pregătit așa cum se cuvine unui moment festiv, într-un cadru excepțional, nelipsind masa și, nu în ultimul rând, distracția care a fost asigurată de artiști locali, din repertoriu nelipsind valsul, tangoul, melodiile de petrecere și folclorul autentic, spre deliciul participanților.

”Stă în puterea fiecăruia dintre noi să aducem măcar un strop de bucurie în sufletul fiecărei persoane vârstnice. Tocmai de aceea Asociația Pensionarilor Petrila-Lonea a ales să îi cinstească așa cum se cuvine pe cei care prin truda și prin munca lor ne-au făcut viața mai frumoasă. Am încercat, sper că am și reușit, să aducem un strop de zâmbet și de bucurie pe fețele membrilor asociației noastre. Peste 200 de participanți ne fac să ne bucurăm că truda noastră nu e în zadar. Mulțumim tuturor pentru participare, mulțumim primarului orașului Petrila, Vasile Jurca, pentru că ne-a onorat cu prezența. Cu tot respectul cuvenit și pentru tot ceea ce reprezentă pentru noi, dați-mi voie să le transmitem și pe această cale, calde urări de sănătate, liniște sufletească, viață lungă și liniștită alături de cei dragi. La mulți ani!” – Eugen Duma, Președintele asociației.

”Această zi este dedicată dumnealor, părinţilor şi bunicilor noştri, cei care au ajuns la vârsta înţelepciunii și este un minunat prilej pentru a le transmite sentimentele noastre pline de respect pentru rolul major pe care l-au avut în dezvoltarea comunităţii noastre. Cu speranţa că și noi, la fel ca şi dumnealor, vom reuși să ajungem la acelaşi nivel de înţelepciune, ne plecăm cu respect în faţa sărbătoriților și le urăm multă sănătate, bucurii şi viaţă lungă alături de cei dragi. La Mulţi Ani!” – Vasile Jurca, Primarul orașului Petrila.

La 70 de ani de existență în comunitatea de la Petrila, Asociația Pensionarilor Petrila-Lonea are în obiective ajutorarea oamenilor trecuți de vârsta tinereții, acordarea asistenței pentru familiile celor decedați, cât și pentru cei mai greu deplasabili, numărând astăzi în jur de 1000 de membri și își continuă extinderea activităților și serviciilor în spiritul și folosul celor pentru care depun toate eforturile, vârstnicii.

”Dorim să îi asigurăm pe beneficiarii serviciilor noastre, persoanele vârstnice, că priceperea şi energia noastră vor fi orientate şi în continuare pentru a le fi sprijin atunci când vor avea nevoie, iar în mintea şi sufletul nostru aceștia au un loc aparte” – a concluzionat Eugen Duma.

În cadrul acestui eveniment festiv un număr de opt familii, membri ai asociației de la Lonea care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie, în semn de apreciere pentru această frumoasă vârstă de aur în căsnicie au fost premiați cu o diplomă de onoare și o sumă de bani.