Depunere coroane de flori la evenimentul “Omagiul lui Crișan”, organizat de Primăria comunei Ribiţa

Duminică, 6 octombrie 2019, în satul Crișan, comuna Ribița, a avut loc omagierea lui Crișan, eroul răscoalei de la 1784-1785, care a luptat pentru drepturile țăranilor români alaturi de Horea și Cloșca.

Consiliul Județean Hunedoara a a fost reprezentat de președintele Mircea Flaviu Bobora, vicepreședintele Daniel Andronache, administratorul public, Costel Avram și un grup de consilieri județeni, alături de care au depus o coroană de flori cu eșarfă tricoloră la monumentul ridicat în curtea Casei Memoriale.

„Pe o ploaie mocănească, duminică dimineață am participat la omagierea lui Crișan cel care a luptat alături de Horea și Cloșca, în răscoala de la 1784 pentru drepturile țăranilor.

Istoria ne oferă câte o lecție pentru fiecare dintre noi. Stă în puterea noastră să înțelegem, să nu uităm și să mergem înainte apărând valorile poporului român.

Ne am dori ca in vremurile care urmează să fie cât mai puțini oameni care să acționeze asa cum au acționat unii dintre ,,prietenii,, ai conducătorilor răscoalei de la 1784, explicit au trădat” a declarat administratorul public, Costel Avram.