Patru premii pentru patru dansuri, obținute de Ansamblul ”Parângul” din Petroșani la Festivalul național ”StuDance” de la Craiova

Aflat la prima sa ediție, Festivalul Național Studențesc ”StuDance” de la Craiova, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților din Craiova, a adus pe scena Teatrului de Vară din Parcul Romanescu din Bănie  9 trupe de dans provenite din Casele de Cultură ale Studenților din orașele: Cluj Napoca, Iași, Pitești, Sibiu, Petroșani și Craiova. Acestea s-au prezentat în fața unui juriu exigent și calificat, format din 5 nume proeminente ale dansului craiovean si anume: Nicolae Popa (solist+balerin al Operei Române Craiova), Cătălina Stegaru (Arbitru Internaţional WADF), Marius Onofrei (Arbitru International WADF), Lucian Velica (Antrenor dans sportiv al Federaţiei Române de Dans Sportiv) şi Duval Valentin (Campion Naţional la Breakdance şi membru fondator al DLT Family).

Nu mai puțin de 41 de momente artistice încadrate în 9 genuri coregrafice printre care streetdance, dans contemporan, show revue, dans de caracter, dans modern, fantezie coregrafică, dans sportiv și open, au fost prezentate de echipele de dansatori prezente la acest festival.

Așa cum era de așteptat, dansatorii din componența Ansamblului ”Parângul” al Casei de cultură a Studenților din Petroșani, coordonați de maestrul coregraf Nicolae Nicoară (deja un nume proeminent al scenei artistice din România) au reușit să urce pe podiumul Festivalului-concurs de dans ”StuDance” de la Craiova cu toate cele 4 momente coregrafice prezentate. Astfel, echipa de dansatori din Valea Jiului, formată din Andreea Pânzariu, Alexandra Zaharescu, Roxana Stoica, Cristian Anania, Alexandru Nătângă, Rareș Mezei și Alexandra Sălășan și-au trecut în palmares, odată cu acest eveniment artistic de la Craiova, Premiul I la secțiunea grup, genul ”Show Revue” și trei Premii II, la secțiunile Duo (genul Caracter), Formație (genul Caracter), respectiv Solo (genul Contemporan).

”Cred că este un rezultat bun pentru dansatorii Ansamblului Parângul din Petroșani, mai ales având în vedere că acesta vine, într-un festival organizat în premieră, la puțin timp după succesul pe care l-am avut la un alt festival de dans cu tradiție, de la Sibiu. Îi felicit pe membrii echipei de dansatori ai Casei de Cultură a Studenților pentru aceste rezultate, care sunt o firească recompensă pentru talentul, pasiunea și munca depusă în pregătirea momentelor artistice cu care reușim, iată, să sensibilizăm publicul iubitori al acestui gen artistic. Mulțumiri, tuturor !”, ne-a spus Nicolae Nicoară, coregraful și coordonatorul Ansamblului de dansuri ”Parângul” din Petroșani.

Sorin OPREA