CAR Unirea IFN Petroșani a primit, la Bruxelles, Diploma de bune practici în activitatea de microfinanțare la nivel european

Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani face de pe acum parte din grupul select al instituțiilor financiare nebancare din Europa care îndeplinește și menține cele mai înalte standarde în acest domeniu financiar. Acest lucru a fost certificat, o dată în plus, în aceste zile, la Bruxelles, acolo unde a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor de conformitate cu Codul de bune practici în microfinanțare, sub egida #2019EMD. Din partea CAR Unirea IFN Petroșani, la acest eveniment a participat directorul economic Violeta Ologu.

 

Aceasta a declarat că din cele 28 de instituții financiare laureate, 10 au fost din România, 9 fiind Case de Ajutor Reciproc iar 8 dintre aceastea sunt afiliate UTCAR REGIUNEA VEST, Uniune din care face și CAR Unirea IFN. ”Certificarea europeană obținută de  către cele Casa noastră de Ajutor Reciproc, dar și de colegii din cadrul Uniunii Teritoriale Regiunea Vest, ne asigură participarea la programele financiare de microcreditare europene și atestă nivelul european de performanță și bune practice în desfășurarea activităților de microcreditare destinate finanțării activităților generatoare de venit. Suntem mândri de faptul că ne numărăm printre instituțiile financiare din România care dețin acest în portofoliul de activitate acest tip de activități de microcreditare, așa cum suntem onorați de primirea acestei diplome de conformitate cu Codul de bune practici în microfinanțare”, a declarat ec. Violeta Ologu.

Certificarea de către Comisia Europeană a conformării cu bunele practice europene în activitatea de microcreditare, s-a acordat în urma evaluării independente  ale procedurilor și proceselor interne de microcreditare și a performanței înregistrată în ultimii 3 ani la recomandarea evaluatorului independent Microfinanzza Rating.

”Am obținut această onorantă certificare a activității CAR Unirea IFN încă din data de 15 iulie 2019, după finalizarea tuturor procedurilor de evaluare și audit, în urma cărora CAR Unirea Petroșani – împreună cu toate filialele, este certificată, de către Comisia Europeana, pentru conformitatea cu Codul European de bună conduită pentru acordarea de microcredite. Decernarea acestor diplome în cadrul festivității de la Bruxelles reprezintă punctul culminant al eforturilor depuse de echipa casei noastre pentru obținerea acestui statut, unul care atestă, încă o dată, profesionalismul cu care ne desfășuram activitatea, precum și menținerea unor standarde ridicate de creditare etică în sectorul microfinanțării”, spune, la rândul său, ec. Rodica Costandoiu, președintele CAR Unirea IFN.