Fost viceprimar SANCȚIONAT! Care este motivul

Consilierul local Răzvan Mareș (PSRo), fost viceprimar al municipiului Deva, va fi sancționat în următoarea ședință a Consiliului Local care va ava loc pe data de 30 octombrie.

Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune diminuarea indemnizației de consilier local a lui Răzvan Mareș.

„Domnului Mareș Cosmin Răzvan i se aplică sancțiunea disciplinară de diminuare a indemnizației lunate de 10% pentru 6 luni, ca urmare a încălcării prevederilor legale referitoare la conflictul de interese”, se arată în primul articol al proiectului de hotărâre.

Potrivit unui raport de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate, Răzvan Mareș nu a respectat regimul juridic al conflictelor de interese întrucât, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârilor în baza cărora au fost încheiate contracte de finanțare cu Asociația Fotbal Club Autobergamo. Ulterior încheierii acestor contracte, Mareș a făcut parte dintr-o delegație care a efectuat o deplasare la Madrid (Spania) în vederea susținerii unui meci de fotbal.  

Foto mesagerulhunedorean