A început montarea tunelurilor de subtraversare a DJ 709F cu pârtiile din Parâng

Pe șantierul drumului județean 709 F din Parâng continuă lucrările de modernizare aferente proiectului derulat de Consiliul județean Hunedoara. În aceste zile, după cum informează administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, au sosit și modulele celor două tuneluri prin care DJ 709 F vor subtraversa pârtiile de schi din Poiană.

”Vremea este încă prielnică și cred că unul din cele două tuneluri de 15 metri care vor fi construite cu această tehnologie în zona din amonte, acolo unde drumul intersectează pârtia de schi, este posibil să fie realizat. Chiar și așa, din păcate nu cred că timpul va mai permite finalizarea infrastructurii din jurul acestor tuneluri în această iarnă, astfel încât pârtiile să treacă pe deasupra drumului. De altfel, cei care lucrează la acest proiect, au configurat deja un traseu ocolitor al pârtiilor de schi pentru acest sezon de iarnă, astfel încât să nu existe pericole de accidentare a schiorilor. Cert este că, indiferent cum privim această lucrare, suntem în grafic și am reușit să facem mult peste ceea ce era prevăzut în proiectul inițial, chiar dacă suntem restanți față de ritmul pe care l-am impus din dorința de a merge cât mai mult înainte cu acest proiect”, a declarat Costel Avram.

Acesta a mai precizat că lucrările vor continua în Parâng atâta timp cât vremea va permite, urmând ca în primăvara anului viitor ele să fie reluate în forță, astfel încât la debutul sezonului de iarnă 2020/2021, așa cum s-a prevăzut, acest drum să asigure accesul turiștilor până sus în munte, iar schiorii să poată folosi pârtiile inclusiv în zonele în care acestea intersectează DJ 709 F.

În plus, mai spune Costel Avram, în ședința de vineri, 20 decembrie 2019 a Consiliului județean Hunedoara, este propus un alt proiect de investiții pe acest drum. ”Împreună cu Primăria municipiului Petroșani, ne-am propus să rezolvăm situația drumului pe tronsonul cuprins între stația de plecare a telescaunului vechi și Cabana Rusu, unde căutăm soluții pentru lărgirea drumului, realizarea de rigole de scurgere a apelor pluviale și, pentru a evita ambuteiajele care se creează, în special în zona cuprinsă între colectorul de deșeuri și Cabana Rusu, vom introduce pe această porțiune de drum un sens unic la urcare, urmând ca pentru coborâre să lărgim și să asfaltăm strada Bujorului. Toate aceste investiții suplimentare pe care le-am prevăzut și pe care le vom face în Parâng, vin să completeze acest proiect prin care vrem să asigurăm turiștilor care vin în Parâng, condiții de acces facil, corespunzător unui turism de calitate”, a mai spus Costel Avram.