Angajații de la Termocentrala Mintia au intrat în grevă

Anul 2020 începe cu o nouă criză în cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Astfel, circa 200 de salariați din sectorul energetic, au refuzat să-și reia luni, 6 ianuarie 2020, activitatea la locurile de muncă de la Termocentrala Mintia. Aceștia își motivează gestul de faptul că noua conducere a CEH a efectuat, în mod preferențial și discriminatoriu, plata avansurilor pentru luna ianuarie, lăsând sute de oameni fără veniturile cuvenite. În plus, salariații spun că funcționarea termocentralei de la Mintia se află deja într-un iminent pericol, din cauza neasigurării stocurilor de cărbune necesare.

La finalul săptămânii trecute, după ce sindicaliștii de la Mintia au anunțat intenția de a nu intra la lucru începând cu data de 6 ianuarie, prefectul județului Hunedoara, Vasile Potecă a încercat o mediere a situației între conducerea CEH și organizațiile sindicale dar, după cum se vedem acestea au eșuat.

Protestatarii, aflați acum în negociere cu administratorul special al CEH, Cristian Roșu și directorul general Samuel Dioane, cer însă intervenția guvernului în soluționarea problemelor semnalate și le solicită celor doi conducători ai CEH să-și prezinte demisia din funcțiile deținute.

Între timp, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a dispus trimiterea corpului de control al Ministerului la Complexul Energetic Hunedoara pentru a verifica modul în care a fost făcută plata avansurilor pentru salariații Complexului, dar și celelalte aspecte semnalate de angajați.