Salvital Hunedoara atrage atenția că se dorește privatizarea SMURD și lansează o petiție pentru susținerea doctorului Raed Arafat

Președintele Asociației Salvital SMURD Hunedoara, Petru Mărginean atrage atenția că diverse grupuri de interese doresc privatizarea sistemului medical de urgență din România, inclusiv a serviciului SMURD, prin distrugerea acestuia. 

În cadrul acestui plan, este de părere Mărginean, se înscriu și încercările de demitere a dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, de la conducerea DSU.

”Demiterea dr. Raed Arafat, cel care a avut tăria să lupte și să creadă în visul său de a schimba lumea și de a crea, în ROMÂNIA, un sistem medical de urgență cu adevărat performant: SMURD, de care să beneficieze toți românii, va conduce implicit la o degringoladă în sistem și scăderea performanței acestuia, urmată de ulterior de o privatizare “ necesară “ pentru îmbunătățirea acestuia. Astăzi, țara noastră are un sistem medical de urgență așa cum mulţi ne-am dorit, realizat de un Om care simte și gândește românește mai mult decât mulți dintre conducătorii pe care noi i-am ales. Avem deplină încredere în ceea ce face doctorul Arafat pentru România și suntem solidari cu domnia sa, alegem viața și ne gândim la sănătatea noastră și a copiilor noștri, motiv pentru care îi solicităm omului și doctorului Raed Arafat să reziste pentru noi, românii, și să nu demisioneze din funcția publică pe care o deține. În același timp ne opunem demiterii sale nejustificate și privatizării sistemului medical de urgență din România”, a declarat Petru Mărginean, președintele Asociației Salvital SMURD Hunedoara. 

Pentru a da o și mai mare tărie demersului său, Asociația Salvital Hunedoara lansează începând cu data de 7 ianuarie 2020 Petiția de susținere a omului și doctorului Raed Arafat: S.O.S. – SMURD ÎN PERICOL! ”Prin demersul nostru dorim să atragem atenția asupra faptului că se dorește privatizarea sistemului medical de urgență din România, inclusiv a serviciului SMURD, prin distrugerea acestuia de către anumite grupuri de interese. Toți cei care cred în visul unei națiuni de a avea un sistem medical de urgență public pot semna petiția la sediul Asociaţiei Salvital Hunedoara din municipiul Deva, Piaţa Victoriei nr.1, bloc 8, parter, între orele 10.00 – 12.00”, explică Petru Mărginean.



(Următoarea știre) »