ANI vs DELIA BĂDA. Cine are dreptate?

Fostul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență din Deva a devenit subiect de presă după ce Agenția Națională de Integritate a dat publicității un comunicat de presă în care numele Deliei Băda este amintit în contextul unei așa-numite incompatibilități.

Concret, ANI susține că, în perioada 08 aprilie – 08 octombrie 2019 Delia Băda ar deținut funcția publică de consilier juridic în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara simultan cu exercitarea funcției de manager interimar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva.

Fostul manager interimar al SJU Deva nu a primit Raportul de evaluare întocmit de ANI, însă la momentul în care i s-a solicitat, a depus documente care exclud starea de incompatibilitate. Astfel, printre acestea se numără decizia directorului executiv al DSP Hunedoara din data de 4 aprilie 2019 prin care se suspendă raporturile de serviciu ale Deliei Băda, numirea în funcția de manager fiind emisă în 8 aprilie 2019.

În aceste condiții, este cel puțin ciudată acuzația având în vedere că Delia Băda nu a deținut funcția la care se face referire în comunicat. Cel mai probabil, disputa va fi tranșată în instanță. Vom urmări subiectul.