S-a dat startul înscrierilor pentru ”Parâng Night Challange” 2020

Cea de-a VII-a ediția a ineditului și tot mai apreciatului concurs de alergare montană ”Parângul Night Challange” este aproape de start, iar organizatorii au deschis deja listele pentru înscrierea competitorilor.

Evenimentul sportiv din Parâng este organizat de Asociația ”Bike & Run” din Petroșani, condusă de apreciatul sportiv Avram Iancu, fiind susținut și de către Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. De altfel, autoritățile locale au alocat de la bugetul public și suma de 8000 de lei pentru premierea câștigătorilor ediției din acest an a concursului de alergare montană ”Parângul Night Challange” .

Concursul propriu-zis urmează să se desfășoare în data de 15 februarie 2020, iar participanții vor avea de parcurs un traseu în alergare sau cu schiurile de tură, cu plecare de la baza telescaunului vechi (începutul pârtiei B) și sosirea pe Vîrful Parângul Mic, la cota 2.074 m. ”Acest eveniment sportiv este deja unul de tradiție, el fiind inițiat și organizat de Avram Iancu. Considerăm că și prin astfel de evenimente, sau poate tocmai prin astfel de eveniment, zona turistică Parâng este adusă în atenția iubitorilor de sport din întreaga țară, constituindu-se totodată într-o eficientă formă de promovare a stațiunii Parâng. De pe acum le doresc mult succes tuturor celor care vor participa la acest eveniment sportiv, iar pentru câștigători, Consiliul local a decis să acorde și în acest an o parte din premiile propuse de organizatori”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Președintele AS Bike & Run din Petroșani, Avram Iancu spune că valoarea totală a premiilor puse în joc la ediția din acest an a concursului ”Parângul Night Challange” este de 12.500 de lei, diferența de la contribuția Consiliului local Petroșani fiind constituită din aportul unor generoși sponsori care au subscris acestui proiect. ”Această competiție, care a ajuns deja la ediția cu numărul șapte, își propune în primul rând să promoveze Domeniul Schiabil Parâng, ea adresându-se în egală măsură maselor, dar și profesioniștilor practicanți de ski și alergare montană. An de an, peste 200 de sportivi din toate colțurile țării vin în Parâng pentru a participa la acest eveniment sportiv și ne dorim ca numărul lor să crească tot mai mult”, a declarat Avram Iancu, organizatorul concursului.

Cei care doresc să participe la acest eveniment sportiv se pot deja înscrie pe situl dedicat competiției, urmând linkul următor: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdXBf49b_2kGZpKv0PR0Aj-6sDOzRf-GiOv1T2Fk0STl9-cw/viewform?fbclid=IwAR0ONfhriOdGPzqguCjvTYL5kJDHmAO4vDNAhQmqmzabjnvAQG98uY2fj-E

Taxa de înscriere este de 70 de lei (pentru cei care optează pentru înscrierea online) sau de 90 de lei (pentru înscrierile la fața locului, în ziua concursului). Pentru proba rezervată copiilor, nu se percepe taxă de înscriere. De asemenea, participanții trebuie să aibă asupra lor, la concurs, un echipament obligatoriu format din: Lanternă frontală, Număr de concurs la vedere, Pantalon lung, Bluză cu mânecă lungă, Foiță de vânt, Mănuși, Căciulă.

Concursul ”Parângul Night Challange” se adresează tuturor iubitorilor de ski și alergare. Anul acesta vor fi organizate întreceri pentru categoriile: ski masculin (35 de ani și peste 35 de ani), ski feminin (open), alergare masculin (18-34 de ani, 35-49 de ani, peste 50 de ani), alergare feminin (sub 35 de ani, peste 35 de ani) și copii (până la 18 ani).