Miklos Beatrice, nou record național la tir cu arcul, realizat la C.N. indoor de la Iași

Nu mai puțin de 108 sportivi au luat parte, în perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2020 la Campionatul Național de seniori și juniori la tir cu arcul, organizat de Federația Română de Tir cu Arcul în cadrul elegantului complex sportiv indoor de la Sala sporturilor ”Grădinari” din municipiul Iași. De altfel, acesta eveniment a consemnat un nou record de participare al sportivilor de la cele mai importante cluburi sportive de tir cu arcul din România.

Întrecerile au consemnat și o altă premieră, de data aceasta în plan sportiv, prin rezultatele înregistrate de sportiva Beatrice Miklos din Vulcan, componentă a SCM Deva, care a realizat un nou record național în competiția de junioare individial, rezultat care i-au netezit acesteia și drumul spre titlul de campioană națională. Împreună cu Luminița Boroș și Andreea Uritescu, Beatrice Miklos a adus un rezultat bun și pentru echipa de senioare a arcașilor din Valea Jiului, care s-au clasat, de asemenea, pe primul loc al competiției.

Și juniorii SCM Deva (secția de tir cu arcul Aninoasa) au obținut un merituos loc I la juniori, prin echipa formată din sportivii Mario Tâmpu, Moreh Tamas și Denis Habian.

Arcașii din Valea Jiului au mai obținut, de asemenea, 7 locuri 2 și 6 locuri 3 la C.N. de la Iași, după cum urmează:

 • LOCUL 2   – INDIVIDUAL SENIOARE – URITESCU ANDREEA;
 • LOCUL 2   – INDIVIDUAL SENIORI – MARCU RAZVAN;
 • LOCUL 2   –  INDIVIDUAL  JUNIORI COMPOUND – JUDEA MIREL;
 • LOCUL 2   – ECHIPE MIXTE JUNIORI – MIKLOS BEATRICE/ TAMPU MARIO;
 • LOCUL 2   – ECHIPE  JUNIOARE – MIKLOS BEATRICE/HOCA DIANA/SEVASTITA ANDREEA;
 • LOCUL 2   – ECHIPE SENIORI –  TAMPU MARIO/IEPURI GHENADIE/CALIN DANIEL;
 • LOCUL 2   – ECHIPE JUNIORI COMPOUND – JUDEA MIREL/BALACI LUIS
 • LOCUL 3   –  INDIVIDUAL  JUNIORI –  TAMPU MARIO;
 • LOCUL 3   – ECHIPE MIXTE JUNIORI  – HOCA DIANA/HABIAN DENIS;
 • LOCUL 3   – INDIVIDUAL SENIORI – KACSO SANDOR;
 • LOCUL 3   – INDIVIDUAL SENIOARE – BOROS LUMINITA;
 • LOCUL 3   – ECHIPE MIXTE SENIORI –  MIKLOS BEATRICE/IEPURI GHENADIE
 • LOCUL 3   – ECHIPE SENIORI –  MOREH TAMAS/ HABIAN DENIS/ KACSO SANDOR

Antrenorul SCM Deva, Viorel Habian se declară mulțumit de rezultatele elevilor săi, obținute la această primă mare competiție a anului 2020. Sportivii de la SCM Deva s-au prezentat bine la acest Campionat National, obținând trei titluri de campioni naționali și 7 de vicecampioni. Un rezultat foarte bun este recordul național realizat de sportiva Miklos Beatrice care a bătut vechiul record cu 6 puncte. De asemenea, arcașul Marcu Răzvan a fost la un vârf de săgeată” de titlu de campion național, pierzând finala la SHOOT OFF (săgeata de baraj). De remarcat este și prestația sportivilor Hoca Diana, Borota Larisa și Judea Mirel care, pentru prima lor participare la un campionat Național Indoor, au avut rezultate deosebite: Judea Mirel a obținut locul doi la juniori compound, iar cele două sportive au ajuns până în finalele mici la individual juniori și la  echipe mixte juniori compound, finale pe care nu au reușit din păcate să le și câștige”, a declarat antrenorul Viorel Habian.

În continuare sportivii categoriilor copii, juniori 2 și cadeți ai SCM Deva se pregătesc pentru participarea la campionatul Național dedicat categoriei lor de vârstă, concurs ce se va desfășura în Sala Sporturilor din Deva în perioada 13 -15 februarie 2020.