Daria Călugăru, hunedoreanca de ”Golden Buzz” de la ”Românii au talent”

Deveanca de numai 11 ani Daria Călugăru i-a lăsat ”mască” pe jurații de la popularul show de televiziune ”Românii au talent”, prin ”joaca de copil” cu howerboard-ul pe care l-a transformat în chip magistral într-un inedit partener de dans.

Nu e mirare că numărul ei, prezentat vineri seara, în preselecțiile cunoscutului concurs național al talentelor a fost apreciat, bucurându-se chiar de ”medalia de aur” oferită de cei doi prezentatori ai show-ului, Smiley și Pavel Bartoș, care au apăsat butonul ”Golden Buzz” care o trimite pe Daria Călugăru direct în semifinale. Decizia a luat-o prin surprindere și pe protagonistă care a recunoscut, sincer, numărul său a fost mai mult o joacă de copii, iar ea și-a dorit, de fapt, să le arate tinerilor din generația sa, cât de mult de poți distra și în acest fel. Mie mi se pare o joacă de copii, nu mă gândeam că primesc Golden Buzz. A fost de 10!”, a spus Daria.

Dincolo însă de această apreciere, cert este că ”joaca de copii” a Dariei ascunde multe ore de muncă, de studiu și inspirație pentru coregrafie, iar ceea ce este și mai important, așa cum a remarcat și Andi Moisescu, este că această joacă a Dariei nu doar că a atins perfecțiunea în echilibristica pe howerboard, ci i-a permis să-și dea frâu liber imaginației, creând un moment de-a dreptul excepțional.

Pentru noi, hunedorenii, este o mândrie și mai mare faptul că Daria este ”a noastră”, motiv pentru care o felicităm cu toată convingerea. Mai ales că Daria Călugăru este deja, în județul Hunedoara, un nume cu rezonanță. Pentru că, deși poate puțini sunt cei care au recunoscut-o pe Daria din imaginile care promovează afacerea părinților săi, Liliana și Florin Călugăru, ”LavanDaria” poartă amprenta definitorie a acestui copil frumos. ”LavanDaria” este afacerea pe care soții Liliana și Florin Călugăru au deschis-o de curând undeva lângă Deva, unde au amenajat cu adevărat colț de Rai violet, ”construind” o lume minunată într-un lan de lavandă. Aici, în lanul de lavandă, alături de părinții și fratele său, a învățat Daria să fie un copil fericit.

”Daria este copilul care atunci când are puțin timp liber, prefer natura. Iubește muntele și marea, este foarte ambițioasă și are un spirit foarte optimist”, o descrie mama sa, Liliana Călugăru.

Tot ea este cea care dezvăluie faptul că visul Dariei de a face show pe howerdoard a început cu un spectacol caritabil, anul trecut, organizat la Centrul cultural din Deva sub genericul „Împreună pentru Andrei” . Era vorba despre susținerea unui copil de 6 ani din Deva care suferă de leucemie, aflându-se la a treia recidivă Din dorința de a ajuta alți copii aflați într-un moment de cumpănă , Daria a dorit să fie prezentă și ea în acel spectacol cu un moment inedit . Momentul Dariei a ridicat sala în picioare iar cei care o cunoșteau au sfătuit-o să-și facă cunoscut talentul. Și l-a făcut, cucerind inimile unei țări întregi, chiar și dincolo de micile răutăți care (pentru că încă nu trăim într-o Românie normală) și-au găsit și ele loc în spațiul public. Dar care nu ne pot umbri nici nouă, nici Dariei și nici minunatei sale familii, mândria de a avea o hunedoreancă de ”golden buzz” la ”Românii au talent”.

Succes, Daria Călugăru, în drumul spre cel mai talentat român !

Fotografii: Facebook/LavandDaria