Test cu rezultat ”Pozitiv” la noul Coronavirus pentru trei importanți lideri ai PNL Hunedoara

Președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, primvicepreședintele Adrian Nicolae David (administrator public al municipiului Deva) și primarul municipiului Deva, Florin Oancea (vicepreședinte al PNL Hunedoara) au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus.

Aceștia au intrat zilele trecute în autoizolare la domiciliu, după ce au aflat că senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, ca urmare a faptului că au avut contact direct cu acesta în cadrul Biroului Politic Național al PNL, care a a avut loc în urmă cu o săptămână la București.

Cei trei lideri politici urmează, cel mai probabil, să fie transferați la o unitate medicale de boli infecțioase.

Imediat după aflarea rezultatului testului pentru primarul și administratorul public al municipiului Deva, Biroul de presă al Primăriei Deva a transmis, printr-un comunicat de presă, tuturor celor care au intrat în contact direct cu persoanele menționate, rugămintea să informeze asupra acestui lucru DSP Hunedoara și să se autoizoleze la domiciliu.

În schimb, în ceea ce o privește pe hunedoreanca Vetuța Stănescu, aflată și ea în autoizolare la domiciliu, după ce a participat la BPN al PNL alături de colegii săi, rezultatul testului pentru noul COVID-19 este negativ. Și pentru senatorul PNL de Hunedoara Carmen Hărău, testată la rândul său pentru COVID-19, rezultatul este negativ.

Odată cu confirmarea celor 3 noi cazuri de COVID-19 numărul total al persoanelor infectate în România a atins cifra de 102.