Președintele CJH și prefectul județului, ”negativi” la testul coronavirus

Vineri, 20 martie 2020, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, a primit rezultatul testului pentru depistarea SARS-CoV-2, rezultatul fiind NEGATIV. Acesta va rămâne însă, potrivit procedurii, în autoizolare până la împlinirea termenului de 14 zile de la contactul cu persoana depistată POZITIV anterior.

De asemenea, ca și până în prezent, președintele CJ Hunedoara anunță că va rămâne în strânsă legătură cu vicepreședintele delegat la conducere, Daniel Andronache, și cu ceilalți colegi, utilizând toate mijloacele moderne de comunicare.

Tot rezultat NEGATIV COVID-19 a primit vineri și Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă. Acesta se află în autoizolare în biroul său din cadrul Instituției Prefectului, unde a primit răspunsul la testul epidemiologic și unde va rămâne în izolare până la expirarea perioadei de 14 zile.

Cei doi lideri județeni au luat decizia de a se autoizola după ce, săptămâna trecută au avut întrevederi cu primarul municipiului Deva, Florin Oancea, care a fost testat ”Pozitiv” la testul coronavirus după ce, la rândul său, a avut întâlniri la București cu senatorul PNL Vergil Chițac. Între timp, și pentru primarul Florin Oancea, dar și pentru administratorul public al Devei – Adrian Nicolae David și pentru liderul PNL Hunedoara – Lucian Heiuș, în urma tratamentului aplicat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au venit și noi rezultate, testele consemnând absența virusului, astfel încât aceștia au fost declarați vindecați și externați din unitatea medicală. Potrivit procedurilor medicale, ei vor rămâne însă în izolare la domiciliu până la termenul de 14 zile de la autoizolare.