Apa Serv Valea Jiului marchează ”Ziua Mondială a Apei 2020”

Operatorii de servicii de alimentare cu apă potabilă din România și din lume, marchează în 22 martie, Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Aceasta este o inițiativă adoptată de ONU în anul 1992 și își propune sensibilizarea populației planetei asupra provocărilor cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

În acest an, tema generală a Zilei Mondiale a Apei este “Apa și schimbările climatice”.

”În ceea ce privește operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului –  Apa Serv Valea Jiului Petroșani – avem mulțumirea de a putea marca Ziua Mondială a Apei  cu convingerea că aproape 100% din cetățenii din aria noastră de operare au, în acest moment, acces la apă potabilă de cea mai bună calitate. În plus eforturile investiționale ale companiei noastre în modernizarea stațiilor de tratare a apei și-au dovedit eficiența și în perioadele de instabilitate climatică, reușind să furnizăm serviciul de apă potabilă la aceiași parametri de calitate atât în perioadele de secetă cât și în perioadele cu inundații”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică.

Pentru a ajunge la o astfel de performanță, operatorul serviciilor de alimentare cu apă potabilă din Valea Jiului a înțeles potențialul major al utilizării fondurilor europene. Astfel, dacă în urmă cu un deceniu, încă existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetățenii nu beneficiau de apă curentă – un serviciu necesar pentru siguranța și confortul oamenilor și obligatoriu pentru statutul European  al țării noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încă racordate la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilăTotodata facem mențiunea că, dacă înaintea investițiilor în modernizarea stațiilor de tratare, evenimentele generate de instabilitatea climatică impuneau restricții și chiar oprirea stațiilor de tratare în prezent efectele schimbărilor climatice sunt gestionate fără a a mai fi nevoie să sistăm furnizarea apei către consumatori.

Din anul 2017, Apa Serv Valea Jiului continuă implementarea unui nou proiect de investiții în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din localitățile Văii Jiului, dar și pentru modernizarea unor stații de tratare a apei potabile.

”Aceste investiții, care se adaugă celor pe care deja le-am finalizat în exercițiul financiar European precedent, asigură o creștere a calității serviciilor noastre, dar și luarea unor măsuri esențiale de protecție a apelor și mediului, regiunea noastră fiind prima de acest fel din țară cu rezultate dintre cele mai bune”, explică directorul ASVJ, Cristian Ionică.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului mulțumește tuturor beneficiarilor săi, partenerilor și întregului colectiv de salariați pentru bunele relații consfințite de-a lungul timpului. ”Vă asigurăm că ne propunem să rămânem același partener serios în orice condiții, preocupat de creșterea constantă a calității serviciilor oferite populației din Valea Jiului așa cum ne dorim să păstrăm poziția noastră de seriozitate în relațiile cu toți partenerii și beneficiarii”, a mai declarat Cristian Ionică, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Biroul de Presă al Apa Serv Valea Jiului Petroşani