Spitalul din Vulcan suspendă activitatea secției de Pediatrie. Consultațiile pediatrice se vor da doar în Ambulatoriu

Pensionarea unuia dintre cei doi medici pediatri de la Spitalul Municipal Vulcan, începând cu data de 1 aprilie 2020 dar și faptul că linia de gardă nu mai poate fi onorată de medicii de familie care asigurau acest lucru dar care, pe perioada stării de urgență, au decis să își desfășoare activitatea doar în  cadrul Cabinetelor de Medicină Individuale (CMI), a determinat conducerea unității medicale de la Vulcan să se conformeze normelor în materie de funcționare și să dispună suspendarea activității secției de Pediatrie până la găsirea unei soluții favorabile pentru reluarea activităților specifice acestei secții.

În același timp, conducerea Spitalului din Vulcan dă asigurări că asistența medicală pediatrică va fi asigurată în continuare la Ambulatoriu, prin intermediul medicului pediatru dr. Alina Cosma, iar cazurile care necesită internare într-un serviciu de pediatrie vor fi redirecționate către alte unități sanitare care au în structură servicii de pediatrie funcționale.

De asemenea, potrivit Deciziei nr. 5/2020 a conducerii Spitalului Municipal Vulcan, personalul sanitar mediu de pe secția de Pediatrie va fi redistribuit către celelalte structuri medicale ale Spitalului, în funcție de necesități, pe toată durata suspendării activităților secției de Pediatrie.